VM Halvmaraton 2014 - vi fik det!

af  Lars Vermund
Det er nok de færreste, som ikke har bemærket, at Dansk Atletik Forbund i fredags fik tildelt værtskabet for verdensmesterskaberne i halvmaraton 2014.

Vi har i DAF længe arbejdet med ansøgningen om værtskabet, og det er naturligvis en stor tilfredsstillelse, at vi i kamp med fem andre nationer nåede vort mål: At kunne præsentere verdens bedste løbere i de københavnske gader, at give de danske atleter mulighed for at repræsentere deres land på hjemmebanen og sidst, men bestemt ikke mindst, knytte eliteatletikken og den brede motionsløbe-bevægelse sammen i ét og samme arrangement.

I dag hersker der en stor lettelse og tilfredshed over vel udført gerning af os som forbund. I morgen begynder det store arbejde med at planlægge og arrangere. Men inden da vil jeg benytte lejligheden til at dele nogle af de varme hilsner, som IAAF’s Council’s beslutning har ført til:

Fra IAAFs Præsident, Lamine Diack:
”Dansk Atletik Forbund har netop sat en helt ny standard for præsentation af et VM-bud. Tak Danmark.

Fra det norske forbunds ledelse:
Gratulerer med tildelingen av VM Halvmaraton. Vi gleder oss!

Fra det svenske forbunds ledelse:
Till Lykke med beslutningen om half-Marathon to Copenhagen! Jag er helt forvissed om att det kommer att bli en fantastisk konkurrense med folkelig fest på gator och torg! Ha det!

Fra det finske forbunds ledelse:
Great job. Congratulations and good luck!

Fra det svenske medlem af European Athletics’ Council:
Jag vill framföra mina gratulationer till att Köpenhamn igår tilldelades VM i halvmarathon 2014. Det är positivt inte bara för Köpenhamn och Danmark, utan hela den nordiska friidrotten. Till lykke!

Fra det britiske forbunds ledelse:
The World Half Marathon Championships in Copenhagen is a victory for Athletics. We are 100 % behind you and will send lots of runners to Denmark in 2014.

Fra Team Danmark
Kære alle !

Et stort tillykke med tildelingen af værtsskabet for VM i halvmarathon 2014. Et meget velfortjent "skulderklap" til et forbund, der er inde i en rigtig god sportslig og organisatorisk udvikling. "VM-løbefesten" for verdenseliten, motionister og skolebørn kan - i lighed med VM 2011 i landevejscykling - blive en fantastisk begivenhed for Københavns Kommune, Dansk Atletik Forbund og dansk idræt !

Fra DIF’s ledelse
Fantastisk, vi løber med

Fra Dourun.com forum:

 • Hej alle løbere.
  Det er fandme stort, nu har vi da noget at træne frem til!! Mit mål er helt klart et VM i min aldersklasse ( til den tid er jeg 64, ho ,ho)
 • Det bliver STORT
 • Det bliver en god dag og da motionisterne får lov til at løbe efter eliten skal det nok blive en stor fest.
 • Så skal der trænes. Ok det går sku for stærkt.
 • manner det er sgu STORT !!
Fra Loebesiden.dk forum:
 • Godt arbejde DAF!!
 • FEDT!
  Og fedt, at de lader alle løbe med, det er fanme god stil! Jeg skal fanme løbe VM i halvmarathon i 2014.
 • Projekt "Strandklar 2014" fik lige en ny vinkel
Facebook:
 • hvis i trænger til en frivillig er jeg klar
 • Tillykke med det. Good work :)
Vi, der har arbejdet med buddet, er naturligvis meget tilfredse med, at vort arbejde har båret frugt, og samtidig kan jeg på hele gruppens vegne sige, at vi er blevet blæst bagover af den meget positive modtagelse, det har fået såvel i vort eget miljø som internationalt. Det er vi naturligvis glade og stolte over.

Som sagt begynder arbejdet i morgen, men i dag nyder vi øjeblikket og glæder os til de kommende 2 ½ års arbejde. Jeg er sikker på, at det både bliver spændende og udbytterigt for dansk atletik.

 

Nyhedsbrev

Læs DAFs nyhedsbreve her

DAF-foreninger

Find information om DAFs administration og find en løbeklub, gangforening eller atletikklub i nærheden af din bopæl på atletikogmotion.dk. Klubadministratorer kan selv opdatere klubbens oplysninger. Besøg siden her

Nyt fra MotionDANMARK

Statletik
 

IAAF

Dansk Atletik Forbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby
daf@dansk-atletik.dk  - Tlf: +45 4326 2626